Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Matčiny ruce

Matčiny ruce

Sotva se probudily do tmy,
už zpívají píseň
tepla domácího krbu,
píseň vůně dobré kávy,

píseň oblékání
sebe i svých dětí
jsouc jimi vedeny
pod dohledem očí

do cupitání dětských krůčků
a znovu a znovu ochránkyní
i věrnou průvodkyní
cestou do školky,

ve věčném pohybu,
přibývání díla
a růstu věcí
už po trochách odnosily

celý svět, celou Zemi
do svého domova,
aby spočinuly
jen chvíli, jen chvíli

před dlouhým spánkem
k trošce klidu,
ke krátké radosti
v objetí, odpočinku.
Publikoval(a): podnebný, 13.8.2016
Přečteno (80x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, gogol, Remy M. Manniac, Psavec, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti