Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Z letní louky

**Z letní louky

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: než se rozední...

~Letní švadlenka~
-
Ušije si z letní louky
svoje šaty taneční
ještě jeden,dva tři stehy
než se rozední
aby ráno,brzy ráno
nové šaty oblékla
jinak by prý z parketu
tanečníkům utekla...
-
Chtěla šaty jako den
sluneční a jasné
nebo jako hvězdná noc
i to může být krásné
měsíc by se na ni smál
a hvězdy svítily
při hudbě co hrála řeka
všichni by se vlnili...
-
Při mazurce,valčíku
on se na ni smál
jí ze sukně slunečnice
však lístek upadal
za taneček poděkuje
od muziky odchází
na sukni pak spočítá si
kolik lístků ji schází...
-
Zastavila u slunečnic
ty k ní květy sklání
ona je teď pohladila
něžně svojí dlaní
ta největší se usměje
ten tanečník tě hledá
a potom ji zlaté lístky
na tu sukni přidá...
--------------
Publikoval(a): Květka Š., 12.8.2016
Přečteno (265x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, gogol, podnebný, Psavec, Polux Troy, děda včela, Mirastus, Remy M. Manniac, Kůl v plotě, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 00:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti