Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Peněženka

Peněženka

Na zahrádce svědomí,
vyrůstá mi lety jmění..
Již mám plnou peněženku,
ležatou osmičku dobrých skutků..

Každý den přináší hromadu,
možností pro novou úrodu..
Pomoc a laskavost pro ostatní,
úročí se světelnou rychlostí..

Konto mi již praská v knoflících,
a tak platím vesmíru bankovkami světelnými..
Začít je potřeba od drobáků,
mít základní cihlu dobráka..

Láska je ta opravdová hodnota,
konkurencí je pomíjivá hmota..
Bez jedné nejde druhá,
jak bez slunce a vody,

není duha…
Publikoval(a): Wčelka, 7.8.2016
Přečteno (80x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Psavec, Mirastus, děda včela, Remy M. Manniac, Desiré, podnebný, Martin Havlíček, vanovaso, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti