Svíce životní
Svíce životní
Anotace: Život je jak svíčka, to asi každý ví, Avšak málo kdo zná, co skrývá se v ní.
Zapálíš svíc
i když víš, že vyhoří
díváš se na měsíc
…
i on jednou zahoří?
Svíčka.. to je život přec
dobře víš, že nesmíš foukat
ale můžeš víc, než jen koukat
nesmíš položit na ní klec
protože pak by zemřela..
stejně jako ty.
Za větru, či deště
těžké je udržet jí naživu
i přesto hoří ještě
zlomila tvou pochybu.
A pak.. už dohořívá
vosku přidávat můžeš co hrdlo ráčí
ale copak myslíš, že to k žití stačí?
Knot už příliš krátký jest
Nebraň se.. poslyš tu zvěst.
Byla ti přínosem, ale už musí jít
Dohořela....
Snad dá ti inspiraci k tomu,
jak žít.....
Publikoval(a):
Jera_lu, 5.8.2016