Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Minulou noc jsem snil...

Minulou noc jsem snil...

Minulou noc jsem snil… o kuřatech.
Byla všude, na břiše, ve vlasech.
Skákala, bodala mě svými zobáky, lechtala.
Marně něco k jídlu si hledala.

Pak jsem snil zase… o slepicích.
Jak kladly vejce po tisících.
A z nich se klubala… kuřata.

Obsadila mi postel, útočila na mě.
Já byl tak sám, bezbranný,
jako ve vlastním hrobě.

Ten žlutý plevel mi kloval
ruce, nohy, trhal kůži.
Já si jen přál mít při sobě…
nůž nebo rovnou kuši.

Ta kuřata dokonce mluvila.
A když jsem se dalšího rána vzbudil,
nové mláďata se vylíhla...

Tak celý dotrhaný, rudý vlastní
krví v zápase s kuřaty.
Potupně se vzdávám, umírám,... už není
možnost jakékoliv odplaty.
Publikoval(a): Makaveli, 3.8.2016
Přečteno (649x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ponas, Blair3, Vzletná básnířka života, Remy M. Manniac, G. Dorian, Martin Havlíček, Wave.Anne, Mirastus, podnebný, děda včela
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 15:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti