Madonna
Madonna
Večerem svádí
a ráno tiše odchází
Ve vlasech vůni nechává
Ve stínu hadím
zatímco slunce vychází
se před svítáním schovává
Stesk po ní bolí
tak jako dýka do žeber
Je blízká a pak vzdálená
V bitevním poli
válečných barev z pavích per
mučená světlem zasténá
Královna černá
róbu má šitou z noci hvězd
beze slov se mi vyznává
Nemalicherná
šeptá, že chce se nechat vést
blíž k utajeným představám
Své díkůvzdání
vampýře k nohám pokládám
a s úctou skládám poklonu
Ne, nepřeháním
růže jí v loži poskládám
objímám černou Madonnu
Publikoval(a):
Count Nosferatu, 1.8.2016