Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Víla

Víla

Rose-H Básně » o Lásce

Anotace: Láska nadpřirozená a krásná....

V cestičce z kapradí,
uviděl jsem vílu,
sledoval ji potají,
v měsíčním svitu.

Stříbrné kapičky rosy jí stékaly po tváři,
ve stínech zářila, jako hvězda.
Zdálo se mi o ní, prý lásku to znamená ve snáři,
teď je tu, skoro se mě dotkla.

Přiblížila se ke mně, zlehoučka,
v perleťových střevíčcích,
její kůže byla heboučká,
bělejší nežli sníh ve dnech zářících.

Usmála se na mě a její oči prozrazovaly vášeň,
šaty měla z květů jasmínů,
její vůně mě nechtěla snést opět na zem,
v oblacích snění jsem byl do konce svých dnů.

Nelitoval jsem, dala mi všechno,
co jsem na pozemském světě neměl.
Krásu, něžnost, porozumění, světlo,
do prázdné temnoty jsem s ní nikdy nehleděl.
Publikoval(a): Rose-H, 28.7.2016
Přečteno (164x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69, Pavíočko, podnebný, děda včela, Mirastus, Polux Troy, Remy M. Manniac, Count Nosferatu, gogol, Petrarca

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 16:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti