Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chci...

Chci...

James Libustka Básně » o Životě

Anotace: ............

CHCI zavřít oči
zmizet pod závoj lhostejnosti
v klubko se stočit
neb všeho již mám dosti

CHCI na chvíli zapomenout
co obnáší "prosté" žítí
starosti opomenout
a z poháru bezstarostna píti

CHCI vypnout stroj
jménem lidská bytost
vzdát nesmyslný boj
jehož cílem je pouhá sytost

CHCI volně létat
k čemu křídla v kleci zláté
neuvadat, pouze vzkvétat
neznat plody jedovaté

CHCI oprostit se zemské tíže
okovy pevné odemknout
protáhnout se skrze mříže
do prázdnoty uniknout


CHCI jen na chvíli....

sám pro sebe se mít...


jen na chvíli...

mimo

život

žít
Publikoval(a): James Libustka, 1.12.2010
Přečteno (282x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 04:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti