Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ve stínu růže

Ve stínu růže

Paol Básně » ostatní ...

Anotace: Anotace.....stručný popis!

Tajemnou nocí jdou, chlupatou krajinou,
s obrázky na dlaních, s hlavou v které mrazí sníh.
Kolik pak máš vrásek ve tváři,když jí ozáří lucerna?
Nevím, zda Tvou duši nezmařím, ve stínu růže...

Najednou zahlédnou oči těch pár perliček,
tak je posbírej a vybírej ze spleti lidských uliček.
Kolik pak máš touhy pod křídly,aby jsi uletěl prázdnotě?
Dny se rychle mění na týdny, ve stínu růže...

Záhadnou továrnou, jenž chrlí pocity,
necháš se oblbnout, hloupostí jsme nabití.
Kolik pak máš síly změnit se, když se pod nohama boří zem...?...
často bývá těžké říci "ne", zvláště stínu růže...

Tažní ptáci nad hlavou střemhlav padají,
ulicí se prohnala kobylek smršt',
ráno do uší Ti zpívají psi,
co přežili noc ve stínu růže....
Publikoval(a): Paol, 24.7.2016
Přečteno (173x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Makaveli, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti