Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Kdysi dávno

**Kdysi dávno

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: jako ve středověku...

~Psávalo se~

~~~~~~~~~~
to jednou kdysi dávno
do kroniky psávalo se
ona byla pana krále
milovnice...nevěrnice...
a tak dále a tak dále
od hradu toho krále
milovnici do ložnice
nevěrnici do temnice...


tak si vyber holka milá
kde bys raděj lože měla
v ložnici u panovníka
či v temnici žalářníka...
panovník když dost tě má
hned si jinou zavolá
a ty s pláčem poběžíš
prý žalářníka potěšíš...


on tě tajně miloval
panovníka se však bál
svoji náruč otevřel ti
v temnici tě čeká štěstí...
potom hradu zamávali
v podhradí se usadili
a co nemělo se stát
ten král snad v boji pad...

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 22.7.2016
Přečteno (137x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Psavec, gogol, Lipová, děda včela, slunečnice69, podnebný, Remy M. Manniac, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 10:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti