Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pod hvězdami

Pod hvězdami

Mirastus Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Nenáročná večerní procházka po okolí...

Horký den se sklání, pomalu se smráká
tichý letní vánek mysl i kraj konejší,
hvězdy ještě vyjdou ve znamení Raka
a noc bude vlahá, delší než ta včerejší.

Chodím rád tím krajem s vinou záškoláka
do míst her a lásek, co vždy srdce rozbuší,
tady je můj domov, jenž mě z dálek láká
vtisknout stopu bytí do země i do duší.

Mnohý básník musel hrát si na vojáka
to když síla zbraní moudré slovo přehluší,
skromné přání klidu stoupá nad oblaka
vzpomínkou se vrací se slzavou retuší.

Jako šelest křídel zbloudilého ptáka
černý samet noci vlhké oči osuší,
hvězdy brzy vyjdou ze znamení Raka
a pár suchých lístků podzim ještě netuší...
Publikoval(a): Mirastus, 20.7.2016
Přečteno (399x)
Tipy (48) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Do-sna, Dasahor, koiška, baruša, C.I.F, Adminak, pavpuk, Bezhlavý rytíř, ZdeLik000, Petrarca
ikonkaKomentáře (15)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 13:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti