Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dívej se na krásnou zem a slzy zažeň

Dívej se na krásnou zem a slzy zažeň

Dívej se na krásnou zem a slzy zažeň

Díváš se na svět
ustrašenýma očima
a co vidíš?
Modré nebe se sluncem,
zelenou zem s vonícími
květy,lesklou hladinu
rybníka.Vnímáš bzukot
včel.Slyšíš šumění lesa
a ptačí zpěv.Vidíš krásnou
zem.

Ten pohled je kouzelný,
ale přesto tvá bolest
v srdci je veliká.
Ani krása na kterou
se díváš ji neztiší.
Ani píseň slavíka
neošálí tvé nešťastné
pocity.

Tak nemohoucí a bezradná
si připadáš když slyšíš
hlas,co na kolena tě
sráží a do očí ti slzy
vhání.Když vidíš člověka,
co diktuje ti,co a jak
a ty se jen těžce bráníš.

V očích slzy máš a v duši
nenávist.Čert aby vzal to
člověka.Vždyť svoji hrdost
máš a na svůj život právo
máš.

Tak se už přestaň bát.
Nenech se od něj do
země zadupat.Svůj život
si žij a od slunce se
nech hřejivým paprskem
hýčkat.Větříkem pohladit
a zpěvem slavíka do
klidného spánku ukolébat.
Za noci jasné když měsíc
svítí do krásného snu
vpluj a s hvězdami si
zatancuj.
Publikoval(a): slunečnice69, 20.7.2016
Přečteno (32x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Lipová, Makaveli, Wčelka, gogol, děda včela, podnebný, Remy M. Manniac, Desiré

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti