Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Nesnáší peklíčko

**Nesnáší peklíčko

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: má ráda nebíčko...víte kdo? No přece beruška

~Rozkvetlá louka~
---
Ležím si v trávě
myšlenky v hlavě
poslouchám brouky
z rozkvetlé louky,
jeden si stěžuje
druhý se raduje
třetí se praštil
čtvrtej ho zbaštil?
--
Na jeden žlutý květ
tam si i motýl sed
svá křídla si složí
a usne jak v loži,
přiletí beruška
šeptá mu do ouška
že letí do nebe
tam počká na tebe.
--
Já ji prst nastavím
kam leze prozradím
má ráda nebíčko
nesnáší peklíčko,
motýl se probudil
tykadly pozdravil
zamával křidélky
a zmizel do dálky.
--
Já v trávě sedím
na všechno hledím
z modrého zvonečku
má čmelák houpačku,
zvonek ho vyklopí
čmelda to pochopí
už sebral to co chtěl
plný už byl pylu
pryč odletěl.
-----------
Publikoval(a): Květka Š., 19.7.2016
Přečteno (278x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: barča1, Ve Ve, Linzerka, Makaveli, Mirastus, donne, děda včela, Bezhlavý rytíř, Remy M. Manniac, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti