Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na konci světů

Na konci světů

Ryuk Básně » Smutné

Anotace: Asi každý si láme hlavu s budoucností, nebo ne....?

V pustinách na jihu leží ten svět,
Kde jazyky předčí sílu vět.
V prázdnotě na severu leží kruh,
Tak změníš svůj přístup.
Tam na východě v odlehlých pouštích,
Doteky pekel pocítíš.
Kde si na zapádě v mořské pustině,
Najdeš pýchu podmořské jeskyně.
V mé zemi našel bys moudrost,
Kdybys měl alespoň soudnost.
Pocítil bys tu hrdost,
Kdybys nebyl jen dorost.
Kdysi dávno stratil si tvář,
Již nespatříš moudrosti zář.
Nakonec můj domov zvadne,
Poslední odvaha padne.
Nikdy už nespatřím naše lesy,
Už nikdy nenavštívím plesy.
Z pustin táhne se zlo samotné,
Bojovat je zdá se nezbytné.
Až jednou na konci všech světů,
Neprohrajem bitvu věků.
Publikoval(a): Ryuk, 16.7.2016
Přečteno (177x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 04:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti