Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Přátelství

Přátelství

Rose-H Básně » o Přátelství

Anotace: Přátelství hřeje, bolí, je kruté i odpouští....

Přátelství se nedá koupit,
je to velký hazard hry.
Kdo může tento pakt soudit,
to nemůžeme ani my.

Snad jen Bůh zná rozhřešení,
když se dva rozhádají,
když zlá slova hořce znějí,
když se slova věřit a těšit rozpadají.

Přátelství je křehká skříňka,
ukrývajíc mocné city,
jak kouzelná indiánská dýmka,
jsou v ní silné vlivy.

Proč jsou dva a pak už jeden?
To jsou stálé otázky,
to je mezi zemí a nebem,
ve vzpomínkách zůstanou jen obrázky.

Odpustit je těžké ze všech stran,
přesto to, co bylo, nemá pominout.
Nekrvácet z dalších ran,
přátelství opět přivyknout.
Publikoval(a): Rose-H, 29.6.2016
Přečteno (2130x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: RózaPek, Remy M. Manniac, Mirastus, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti