Stříbrné líbánky
Stříbrné líbánky
Anotace: Svatební noc po 25 letech
Ten první šum
ve větru odletěl
jak tažní ptáci
v hučení odlivu.
Nad mořem svítí zas
stříbrný měsíc
na tebe jedinou
do hloubky času.
Po tolika letech,
dvaceti pěti,
teprve si člověk užije
líbánky, milování
a tvoje tvář se usmívá,
září radostí.
To nejsou slzy,
jen rosa, bílá rosa
přivádějící úsvit.
Publikoval(a):
podnebný, 17.6.2016