Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska si žádá oběť

Láska si žádá oběť

Láska si žádá oběť
a každá chvíle štěstí má svou cenu
občas přemýšlím, zda stojí za to trpět
milovat a nenávidět cit v duše skrytu.

Ale pro co jiného by mělo smysl žít
když ne pro člověka, jehož tvář ti podlomí kolena?
Hnát se za uznáním a penězi?
Dnes se žije pro věci, jejichž cena nic neznamená.

Vím, jak chci žít já a to mi stačí
půjdu ve světě ovcí proti slepému davu
osamělý poutník s pochodní hořící lásky
vím, budu trpět a šlapat po rozbitém sklu.

I má láska je zmučena světem
avšak sama musí najít správný kurz
půjdu pro ni k malým, velkým obětem
jen když mě nedonutí chytit ovčí pulz.
Publikoval(a): Kiwi-Alone, 16.6.2016
Přečteno (173x)
Tipy (19) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Formis, Polux Troy, Pavíočko, gogol, Wave.Anne, slunečnice69, děda včela, donne, Martin Havlíček, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 17:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti