Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vzpomínka na Něvu

Vzpomínka na Něvu

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Z návštěvy Petěrburgu, města Leninova a země, kde zítra znamená již včera

Zvedací mosty se klenou
nad noční řekou Něvou
s konvojem nákladních lodí,
z přídí nesených tříštivou pěnou
nová jitra se rodí.

Kosmické písně nade všemi
chorálem znějí výš, dál a vpřed,
jediný výstřel změnil zemi,
jediný člověk změnil svět.

K oslavě revolučních jmenin
kovové zvony dutě zní,
ze zbraní žárem roztaveny,
do jitra nových chladných dní.
Publikoval(a): podnebný, 15.6.2016
Přečteno (24x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Mirastus, gogol, Desiré, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti