Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hvězdy

Hvězdy

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Když večer přehoupne se do noci

Hvězdy


Když večer přehoupne se do noci
a světlo denní usíná již v bezmoci
na nebi probouzí se záře hvězd
co touží zprávy tiché nést
jen tichem podmanivým svým
vzhlížíme k nebi spolu s ním

Když slunce zakryje si tvář
otvírám v srdci tajný snář
Kde Luna nebo měsíc jako lhář
se ve tmě tiše směje hvězdám
že jejich krásu neznám
přesto se beznaději nevzdám

Když hvězdy jako děti noci
probuzené právě jsou
zůstávám v kouzlu jejich moci
když nekonečný vesmír otevřou
a k sobě do dálek mne zvou
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 12.6.2016
Přečteno (315x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, děda včela, Lipová, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti