Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Strážce

Strážce

...

Vyberu si z pavích očí,
kouzla snů co vládnou noci..
Obloha se třpytí vesmírem,
hvězdy oděné laskavým příběhem..

Vyberu si z ranní pláně,
čáry květů a včelí tanec..
Obloha se třpytí sluncem,
paprsky oděné jemným dotekem..

V noci vidím světlo své,
přes den stíny tajemné..
Ve svém vnitru vládnu mocí,
nad svým světlem dnem i nocí..

Když kalí se mé myšlenky,
házím do nich krystalky..
Když radostí se rozletí,
kormidluji s balónky..

Jsem si bdělým strážcem,
nad mým sluncem a měsícem..
Do duše si však nechám vstoupit,
hvězdy co umí nekonečně zářit..

...
Publikoval(a): Wčelka, 12.6.2016
Přečteno (55x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, Martin Havlíček, slunečnice69, podnebný, děda včela, Bezhlavý rytíř, Lipová, Mirastus, Wave.Anne, Desiré

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti