Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Léto

Léto

Více slunce, opálených těl,
to je všechno, co bych nyní chtěl,
více krásy, radosti a síly,
jak život dokáže být milý

po ukrytí v klášterech,
v tunikách věků.
V miniaturních plavkách
přeplujeme řeku,

nahota léta je projev zdraví,
svobody a volnosti,
má křídla, co se neunaví,
teplého slunce a hojnosti.

Jak léto dýchá
na kvetoucí krásu,
ať květ, ať žena, ať dívka
ve slunečním jasu

oblak, potok, louka, les
volným jako pták se stali dnes,
zdrojem rozkoše, radosti a síly,
jak celý svět je dokonale milý.
Publikoval(a): podnebný, 10.6.2016
Přečteno (856x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, gogol, slunečnice69, Wave.Anne, Lipová, Pavíočko, Wčelka, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 21:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti