Stále spolu
Stále spolu
Každá chvíle promarněna,
při níž nejsou blízko sebe
milující muž a žena
v černi mraků i v modři nebe.
Pracovištěm rozděleni
u sebe jsou v mysli spolu,
nic zatěžko pro ně není,
ani dálka zemských pólů.
Jak dvě struny mandoliny,
na něž ruka hráče trše,
splývají se svými klíny
ve studené ranní sprše.
Publikoval(a):
podnebný, 6.6.2016