Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Družka

Družka

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Všední příběh nevšední ženy a matky

Byla jsem s tebou
ve chvílích zlých,
hovořila puška
a padal sníh.

Byla jsem vedle tebe
ve snu i v práci,
roztál sníh a modré bylo nebe,
domů se vraceli tažní ptáci.

Byla jsem pro tebe vším,
jen tvojí milenkou sladkou,
hříšnicí, světačkou, světicí,
tvým dětem dobrou matkou.

Byla jsem vedle tebe,
když hovořila puška,
v dobách dobrých i zlých,
tvoje věrná družka.

Mohl jsi odejít
a neodešel.
Publikoval(a): podnebný, 31.5.2016
Přečteno (44x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., děda včela, Mirastus, Desiré, gogol, Bezhlavý rytíř, Kytka62, Pavíočko, donne

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti