Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Ach to bláto

**Ach to bláto

Květka Š. Básně » Rodina (matka, otec)

Anotace: a jedna malá copatá

~~~~~~~
Přeskočí potůček
ta holka copatá?
Trochu se netrefí
je celá od bláta,
ty její ponožky
už nejsou bílé
zdobí je bláto
to je nemilé.
A pěkně to čvachtá
v botkách je potopa
jak je to možné?
Ptá se ta copatá,
jenom jsem tak trochu
ve vodě stála,
proč se mi žabička
kuňkavě smála?
*
Proč asi? Proč asi?
Ptalo se rákosí
vždyť voda v botkách
né,ta se nenosí…
Tak holka copatá
botky si zula
nožky i v ponožkách
v potůčku myla.
Moc to však nejde
to bláto drží
tak holka copatá
domů hned běží,
máma to uvidí
řekne jen ách…
ta holka copatá
má z mámy strach?
*
Nemá,
maminka vyzuje
tu holku od bláta
pusu ji hned dala
ta její copatá.
Máma teď
ponožky vyprala
i ty botky naleštila
máma té copaté
ta se vůbec nezlobila.
…když já jsem byla malá
v blátě jsem se celá
taky vyválela.
A na to si máma té copaté
s úsměvem zavzpomínala…
~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 30.5.2016
Přečteno (216x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Makaveli, Mirastus, podnebný, gogol, děda včela, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 04:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti