Mám tě rád
Mám tě rád
Tajuplná duše má se taví,
pojď se na ni podívat,
uvidíš kov rudý, žhavý
jako krev se rozlévat.
Hlubina v tom křišťálu je,
chceš-li, tvaru srdce jest,
v ní se duše roztavuje
jako zlato slunce, hvězd.
V tom žáru už tajů není,
všechno vidíš jasně plát,
čti a poznáš v prozáření,
jak Tě horoucně mám rád.
Publikoval(a):
podnebný, 30.5.2016