Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Až budu jiná

Až budu jiná

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Vážně, ale převážně nevážně o protikladech a paradoxech

Až budu jiná,
to nebudu už já,
vytrvalá v prchlivosti,
mocná ve svojí slabosti,

hořící v mrazu
a chladná v ohni,
věčná svou pomíjivostí,
vděčná svojí nevděčností.

Až budu jiná, to už nebudu já,
spravedlivá k nespravedlnosti,
nebojácná v bázlivosti,
odvážná ve váhavosti,

pevná ve své nestálosti,
věrná ve své nevěrnosti,
budu nic a přece dosti
malá ve své velikosti.
Publikoval(a): podnebný, 25.5.2016
Přečteno (50x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Bezhlavý rytíř, Wčelka, Pavíočko, Květka Š., gogol, Mirastus, Kytka62, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti