Milování a válka
Milování a válka
Mám rád opojení ženou,
její rozprostřený vlas,
krajinu sluncem prozářenou,
nad poli skřivánčí hlas.
Je lépe zemřít v lásky okouzlení
a celý život jenom milovat,
nepoznat hrůz války mrzačení,
vražd a poprav, muk se varovat.
Buduješ-li celý život krásu kolem sebe,
bělostnými květy sadů vidíš modré nebe
a někdo chtěl by tvoje dílo kazit,
vzpomeneš si na semtex i na ekrazit.
Publikoval(a):
podnebný, 21.5.2016