Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Básníku, neplakej!

Básníku, neplakej!

Hlučné ticho Básně » Smutné

Anotace: Můj i Váš pláč.

Kolik rybníků
vyplakalo básníků?
A kolik deště
vyplakají ještě?
Kolik oceánů je?
A kolik smutku v nich pluje?

Básníku, neplakej!
Z očí tvůj mohutný proud;
kdo by v něm chtěl plout?
Z očí tvůj blyštivý potok,
slévá se jen do stok!

Básníku, neplakej!
Nemysli si, že tvůj žal,
strhne dům kdejakej,
ten proud jen tebe vzal!
Publikoval(a): Hlučné ticho, 18.5.2016
Přečteno (124x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Doradolanska, Mr.Lonely, děda včela, Wčelka, Marcone, Wave.Anne, Makaveli, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti