Když přijdu domů
Když přijdu domů
Anotace: aneb jak to chodí pozdě večer
Z hospody pozdě v noci
když přijdu domů,
čekej na mě třeba spící
v mém loži.
Ač venku mráz svými květy
na okna sahá,
prudce se rozhoří světlo a láska,
má drahá.
Z odpolední šichty
unavená, rozladěná
když přijdu domů,
nevítej mě nevlídně,
radši spi ve svém loži
a neschovávej mi noční košili,
jak to rád děláš
anebo ji dobře schovej.
Ač venku mráz svými květy
na okna sahá,
prudce se rozhoří světlo a láska,
něžná a vlahá.
Publikoval(a):
podnebný, 13.5.2016