Kytička fialek
Kytička fialek
Anotace: Milý zážitek z dětství
Už se ani nepamatuji
na tvou dětskou tvář,
ale musela jsi být roztomilá,
to nejméně, myslím i krásná.
V zámecké zahradě,
kde tvůj tatínek byl správcem,
trhala jsi fialky
sedíc na bobku
a poposedávajíc
jen o malý krůček dále.
Tolik jich tam bylo,
až jich byla celá kytička.
Podala jsi mi ji
svázanou dobře stéblem trávy,
jak jsi to už uměla,
na okraj jsi dala čtyřlístky
a řekla jsi mi:
to je naše svatební.
Od té doby už jsem tě neviděl
a přece jsem si na tebe vzpomněl.
Publikoval(a):
podnebný, 11.5.2016