Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Umírající motýl

Umírající motýl

Je dobře, dokud nevíš,
kdo jsi, kam jdeš, kde stojíš
mezi lidmi, motýle,
dokud se pohybuješ, létáš

z květiny na květinu,
ve slunci piješ vláhu z kalichu,
semeník, čnělka, blizna a zas
na další kalich zve tě sluneční jas,

už nemůžeš létat, do trávy padáš,
po bezmoci je rezignace, bolest,
zkus znovu vzlétnout
a znovu marně.

Až ustanou pohyby křídel,
zůstane ležet marně
marně krásný
umírající motýl.
Publikoval(a): podnebný, 10.5.2016
Přečteno (143x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Květka Š., Mirastus, Desiré, gogol, vanovaso, Kytka62, Pavíočko, děda včela

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 14:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti