Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jakub

Jakub

Rouxi Básně » Rodina (matka, otec)

Anotace: Pro mého mladšího bratra

Já zde a ty jsi tam
a každý je tu sám.
Však pouhý pohled do tvých očí
a veškerá vzdálenost končí.
Já zde a ty jsi tam
a přece jsme každý sám.

My z jednoho rodu pijeme tu trpkou vodu.
Přec napít se z pohledu našich očí,
veškeré utrpení pro tento okamžik končí.
Jak rád tě mám, Jakube, bratře můj,
to platí na věky věků, stůj co stůj.

Já přál bych ten okamžik věčný být,
však tak strnule tu přeci nelze žít.
Jen pohyb unášen proudem řeky jménem Čas
nám umožní téci tudy opět a zas.
Zřít do tvých očí,
kde za vším mrzkým věčná strnulost končí.
Jen být a v pravé přítomnosti žít.
Publikoval(a): Rouxi, 9.5.2016
Přečteno (198x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 08:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti