Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Z oslavy narozenin

Z oslavy narozenin

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Trochu prodloužený večírek

Obrazonosné tiché chvíle
ve čtyři hodiny ráno,
usnuly klávesy černé a bílé,
dopito, dozpíváno.

Ulice větrem uklizeny
svlaženy kropícími vozy,
hvězdy se dívají krajkovím pěny,
lidé se do práce vozí.

Básník šel spát se slepicemi,
s kohouty ráno vstával
obklopen paradoxy všemi,
v hlavě myšlenek nával.

Do ticha zaznívá píseň vzletná,
probudila se má žena,
z komína trylkuje kosí flétna,
jitřní chvíle je osvěžena.
Publikoval(a): podnebný, 5.5.2016
Přečteno (45x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Květka Š., děda včela, Mirastus, gogol, Desiré, Kytka62

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti