Žena a zrcadlo
Žena a zrcadlo
Anotace: Trojí proměna půvabů ženy
Odrazu odraz odlesku odlesk,
v závoji hvězda, půlnoční smích,
šumění lesů a dlouhý potlesk,
hladina květin večerních.
Ve trojím zrcadle, věčná Evo,
na obě strany se promítáš,
minulost vpravo, budoucnost vlevo,
půvabná, různá a stále táž.
Jsi pořád hezká se svou písní,
jen časem tvůj obraz mizí v dál,
zrcadlo noci tě stříbrem třísní,
snad aby zas obzor jitrem vzplál.
Publikoval(a):
podnebný, 4.5.2016