Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Domov

Domov

podnebný Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Malý doplněk ke slovům české státní hymny

Nosíš-li v srdci pohlazení,
ve květu vidíš celý svět,
láska neštěstí vlastně není,
můžeš se k domovu navracet.

Nosíš-li v srdci poranění,
zhořkne ti kolem celý svět,
ani láska už štěstím není,
není kam domů se navracet.

Tam člověk je doma, kde spokojeně žije,
kde úsměvy, pohodou je obklopen,
kde bělostně kvete vonná ambrosie
a plný tvůrčí činnosti je každý den.
Publikoval(a): podnebný, 2.5.2016
Přečteno (319x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, donne, Bezhlavý rytíř, Desiré, gogol, Mirastus, slunečnice69, děda včela, Wčelka, Kytka62

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti