Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

První máj

První máj

podnebný Básně » Srandovní

Anotace: Co mě dnes ráno vzbudilo

Za ranního kuropění
byl vlahý úsvit, lásky čas,
ještě vprostřed mého snění
se zdáli ozval dívčí hlas.

Zpíval o tom, že zde není
pro nikoho pravý ráj,
jenom láska prý to změní.
Byl vlahý úsvit, první máj.

Mísilo se ve mně chvění,
jak to asi bude dál,
když náhle a bez uzardění
dívčí hlásek zazpíval:

do lesíčka na čekanou
pojď si zavdat s hezkou pannou,
uděláš mi zakrátko
tuze pěkné děťátko.
Publikoval(a): podnebný, 1.5.2016
Přečteno (363x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: vanovaso, Pavíočko, děda včela, slunečnice69, Kytka62, gogol, Mirastus, Wčelka, Desiré

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 13:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti