Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tři přírody

Tři přírody

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: Když už člověk neumí poručit větru a dešti, rád by si podmanil aspoň malý kousek přírody z jiné nabídky

Neprobádaná divočina
plná dravé zvěře
a bujných rostlin,
pestrého ptactva
a bystrých ryb
mluví o zákonu silných
a přece žije a vzkvétá
v dotyku slunce a chvění vzduchu.

Člověkem učesaná
s poli, loukami a háji,
spoutanými řekami
plnými kalu a bahna,
omývaná deštěm a ošlehaná větrem,
se zvěří plachou a ostražitou,
zkřehlou zimou, vybíranou z chovu,
vyrobená ze stromů, keřů a květin.

Kytičky za oknem,
rybičky v akváriu,
zoologické zahrady,
parčíky civilizace,
kvetoucí zahrádky,
chlévy a stáje, ohrady,
klece králíků i ptáků.
Jaké utrpení člověka v bytě!
Publikoval(a): podnebný, 27.4.2016
Přečteno (223x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Wčelka, děda včela, Květka Š., gogol, Desiré, Kytka62

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti