Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Učitel lásky

Učitel lásky

Pozván jarem a rozkvětem bezů
učil jsi ji mluvit svou řečí,
jak roztomile špulila ústa,
dívala se tak dětsky důvěřivě do očí.

Byl jsi zajat a přijat do jejích záhonů,
do jejích lesů, potoků a údolí,
tak blízko tebe dýchala jemně,
všemu rozuměla tvá země.

Louka květů se před tebou sklání,
k dalekým obzorům rozletů touhy,
jsi učitel lásky, učitel milování,
nic méně než věštec, nic víc než člověk pouhý.
Publikoval(a): podnebný, 26.4.2016
Přečteno (150x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., děda včela, Bezhlavý rytíř, Doradolanska, Desiré, gogol, Mirastus, slunečnice69, donne, Kytka62

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti