Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ambice

Ambice

podnebný Básně » Sci-fi, fantasy

Anotace: Co by mohlo lidstvo dosáhnout (čistě teoreticky)

Kolik by nás mohlo být: všech lidí
jako hvězd, jež ne každý vidí,
jako v širých mořích rybky, ryby,
deset i dvacet dětí z jedné ženy,
které nikdy nebyly by
ostnatým drátem obaleny.

Co by z nás všechno mohlo být:
umělci, vědci, inženýři,
každý by uměl psát básně,
rychleji by k pokroku se mohlo mířit
a všem na světě by bylo krásně.

Co by v nás všechno mohlo být:
dobrá vůle, snaha o porozumění,
ne mrtvolný klid a tichá hladina,
ne tsunami, spoušť a válečné hřmění,
ne zpustošená krajina.
Ale to je neskutečné snění.
Publikoval(a): podnebný, 25.4.2016
Přečteno (319x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, vanovaso, Květka Š., Petrarca, gogol, Mirastus, slunečnice69, Desiré, Pavíočko, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 23:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti