Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Ještě zbývá

**Ještě zbývá

Květka Š. Básně » Srandovní

Anotace: dáte si?

~~~~~~~
Ráno se začíná úsměvem
v poledne v břiše kručí
potom se asi nadlábnem
snad někdo talíře půjčí,
polévka v hlubokém voní
ta s hříbky,bramborová
každého hned mlsná honí
naberte si,ještě zbývá.

A potom svíčková,brusinky
to nám provoní celý dům
a k tomu tři,čtyři knedlíky
chutnalo by i sousedům
a ještě kávu a zákusek
třeba jen s jablíčky závin
ty kuchařce posíláš polibek
já se snad z tebe zblázním.

Večer je chuť na červený.
Brambůrky a mandle k tomu
já to mám vážně vymyšlený
on ale nechce jít domů,
no tak mu řeknu ať zůstane
a schoulím se jako kočka
několik polibků asi dostane
za chvíli do spánku
zavírá očka.

Jak kocour vrní
o čem pak asi sní?
Známe spáče.
Třeba myslí na koláče.
...nebo...jéje...nepovím...

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 23.4.2016
Přečteno (154x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, podnebný, slunečnice69, donne, gogol, Kytka62, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 00:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti