Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Růže uprostřed křižovatky

Růže uprostřed křižovatky

Makaveli Básně » o Štěstí, neštěstí

Anotace: Uprostřed křižovatky růže sama roste...

Smogem zaleptaná.
Její krása však zdá se zachovalá.

Proč ale nikdo nevšímá si, že...

V zimě, kdy zavátá je sněhem.
Ve zmrzlé hlíně, která tvoří
všechen terén, vadne.

Ta růže uprostřed křižovatky,
co se jí na listech tvoří
ledový potah jinovatky.

Bez nohou, jenž by ji odnesly.
Nemá ani ruce, takové neštěstí.

Přesto...

S hrdostí, jakou má pouze květ.
Bude růst s lehkostí, růže,
co mohla dobýt svět.
Publikoval(a): Makaveli, 21.4.2016
Přečteno (762x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, El Freeman, Lipová, slunečnice69, Bezhlavý rytíř, Seaweed brain, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 07:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti