Noc
Noc
Anotace: Tato básnička je zkonstruovaný příběh, který se tak trochu stal.
Měsíc svítí, louka voní,
světlo bledé půdu kojí,
Světluška letí, lucernou mává,
Za domkem v parčíku vzbudila páva.
Jen cvrček cvrká si, housličky hraje,
V závanu větříku košilka vlaje.
Adélka dívčina ladňoučkých tvarů,
s Petrem svým užívá pozemských darů.
Do noci sýček si houkáním pěje,
v kraji je boží klid, u srdce hřeje.
Publikoval(a):
Fandík, 21.4.2016