Zkrať tok svých slov
Zkrať tok svých slov
Anotace: a kuj železo, dokud je žhavé
Ty spíš, já hořím
a slzy tekou
ke sladkým mořím
slanou řekou.
Hořím a planu
a léta tekou,
nenajdu pannu
vonnou a měkkou.
Zkrať tok svých slov,
jak liják hučí,
bubnuje do oken,
je čím dál prudší.
Zkrať tok svých slov
a do veršů je tav,
v ničem si neposhov,
zastav ten splav.
Nejpevnější slova kuj
v nejvyšším žáru,
mnohá se rozpadnou
v popel a páru,
však některá přece
zůstanou v nitru těch,
kterým jsi je daroval,
zazvoní.
Publikoval(a):
podnebný, 19.4.2016