Báseň nekonečná
Báseň nekonečná
Anotace: Bez básní by život nebyl to pravé ořechové.
Prozaicky skládám, báseň nekonečnou
co konce nemá ani začátku
a až do smrti jí budu psát
jsem uprostřed, či teprv na počátku?
S každou minutou nový řádek
ať už je škola, či svátek
zemře-li báseň, zemřu já též
smrt naši, oplaká déšť.
Slovo se slovem si hrají
libozvučné tóny vydávají rýmy
občas prolijí je stíny
psát budu až do skonání.
Tisíce háčků a čárek
zapisuji pocity z válek
zapisuji světlo a tmu
co probudím se ze snu.
Nadsázka též hyperbola
zrýmovat jde i parabola
prózu vidím ve všem i v tobě
v člověku co žije ve zlé době.
Bez češtiny krásné, nejde žít
co bez básní bych dělala
snad na ulici žebrala
to vše jest nutno si uvědomit.
Publikoval(a):
Jera_lu, 19.4.2016