Alchymista
Alchymista
Anotace: ...pocitové vzpomínky z mého vnitra..
Průvodci duší vykládají sny,
tajně recitují Smaragdové desky..
Magické kouzlo elixíru života,
vetkané do diamantového těla..
Ve snaze o sjednocení protikladů,
míchají na ohni Kámen mudrců..
Rozpouští ho v rudém víně,
ať všelékem je „červený lev“..
Nejasnou řečí mluvili Alchymisti,
když olovo v zlato přemlouvali..
Tajné symboly, magii, vesmír i živly,
k rukám experimentů si povolali..
Použili nejednu těžkou vědu,
aby princip kosmu pochopili.
Přitom dávno to již věděli včely,
od opylení až po tvorbu medu..
..
Publikoval(a):
Wčelka, 18.4.2016