Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**O poštovní známce

**O poštovní známce

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: o zahradě,strašákovi a tak...:-))

~~~~~~~~~
Na jedné zahradě
tam celé léto stál
jeden známý strašák
každý se mu smál
a strašák ten si říká
tak nemělo to být
já měl všechny kolem
pořádně postrašit.
*
Zelí tu chroupe koza
mrkev si zajíc vzal
a celou slunečnici
tu vrabec vyzobal,
třešeň je plná špačků
všude je samá myš
na špačky zavolám kočku
lekne se jí i myš.
*
A tak si tady stojím
jen tak na parádu
mám nádherný klobouk
hodím se na zahradu?
Měl bych stát raději
snad někde u zámku
to bych měl naději
že vyfotí mě na známku.
*
Na obálku mě nalepí
na poště razítko dají
za čas do alba zastrčí
filatelisté mne znají,
tak se probuď strašáku
půl léta jsi kluku spal
pořádně se rozkoukej
a můžeš strašit dál.
*
O poštovní známce
to byl jen krásný sen
slunečnici do ruky
si za ten sen pak vem,
anebo staré pometlo
co by listí odmetlo
z podzimního záhonu
kam zasadíme bramboru.
*
A strašák sám tam stál
a každý se mu smál...
***
Publikoval(a): Květka Š., 18.4.2016
Přečteno (351x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: barča1, Trubka Petr, Linzerka, Mirastus, podnebný, děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti