Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Co je láska?

Co je láska?

podnebný Básně » o Lásce

Anotace: A co není láska

Přeskočí jiskra ve vztahu dvou lidí
první a hlavní svou podstatou,
nejlepší úrodu i v zimě klidí,
úrodu šťastnou a bohatou.

Předivo citů, tkanivo příští
ze srdcí tryskem vyvěrá,
není mozaikou rozporů, tříští
upřímná jistá důvěra.

Láska plná hněvu a žárlivosti,
obětování a odpouštění
natrpěla se mezi lidmi dosti,
čím byla kdysi, dneska není:

oddaností pokornou k sebevzdání,
kořistí, dobytím v uchvácení,
dnes na slunci květ se ke květu sklání,
ne vítězové, ne poražení.

Jen nový cit v pravdě příští
ze srdcí z hloubky vyvěrá,
z niterné mysli v radostných pramíncích prýští
upřímná lidská důvěra.
Publikoval(a): podnebný, 16.4.2016
Přečteno (215x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Wčelka, Opressed, slunečnice69, Lipová, gogol, Petrarca, Desiré, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 18:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti