Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Shakespearovy sonety

Shakespearovy sonety

podnebný Básně » ostatní ...

Anotace: O životě a díle velikána světové poezie

Budou vždy s námi a v nás
a nepodstoupí místo nikomu
tak jako on už tehdy
před čtyřmi sty let.

Věrný přítel, otec syna a dvou dcer
zanechal mnoho vnoučat i pravnoučat veršů,
otisk své moudré a ušlechtilé tváře
ve třech podpisech závěti.

Černá dáma sonetů Mary Fittonová
rozdmýchávající vášeň a život
věčně nepokojný a činorodý,
věčně čarovný a kouzelný,

nedovolí, aby zpohodlněl,
aby zmalomyslněl,
aby přestal růst,
aby přestal existovat.

Láska je cit neměnný okolnostmi,
nezrazující za zradu,
usmívají se Romeo a Julie
i umírající Hamlet.
Publikoval(a): podnebný, 15.4.2016
Přečteno (78x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Wčelka, Mirastus, Marcone, gogol, Petrarca, Pavíočko, Desiré, Kněžka, Kytka62, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti