Setkání se smrtí
Setkání se smrtí
Anotace: O čem tato báseň vypráví? O starém zvyku, to praví...
Setkání se smrtí
Bosé nohy, černý plášť,
Každý má k ní zvláštní zášť.
Má i mnoho přezdívek,
Některé známe z povídek...
Chlad a zima, ti jdou s ní,
sladká píseň kolem zní.
Unáší nás v harmonii,
Jako život, v parodii.
Rychlé nohy, tichý krok,
Pak udělá velký skok.
Koho chytí,
Už nikdy nepustí…
Publikoval(a):
Cerbl, 11.4.2016