Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Telefon Jana Žižky

Telefon Jana Žižky

podnebný Básně » Srandovní

Anotace: V dávných dobách, kdy ještě nebyly mobily, zajišťovaly telefonáty spojovatelky na ústředně po vytočení kličkou a sdělení volaného čísla. Teď jsem objevil předchůdce Zlatých stránek a cosi jsem vybádal.

V telefonním seznamu
pro kraj Jihlava
napsáno je vlevo dole
u názvu Žižkovo Pole

účastnické jméno Jan Žižka.
Ač to už sem nyní nepatří,
měl číslo telefonu
tři sta dvacet tři.

V roce jeden tisíc devět set šedesát
po narození Krista,to jest našeho letopočtu,
ze zvědavosti a zcela rád
si v seznamu dozajista o vývoji něco počtu.

Ať rozbortí palcát,
co sem dávno nepatří,
je lépe než napsat
volat tři sta dvacet tři.
Publikoval(a): podnebný, 8.4.2016
Přečteno (210x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Doradolanska, děda včela, donne, Petrarca, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 23:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti